|
|
- Voorgerechten
- Hoofdgerechten
- Nagerechten
- 3 gangen keuze menu
- Vegetarische gerechten
- Kindermenu
Koude voorgerechten
|
Cacik |
|
€ 4,80 |
|
Turkse yoghurtsaus met komkommer, vleugje knoflook en mint
Heerlijk bij onze grill gerechten |
|
|
|
|
|
|
|
Havuc salatasi |
|
€ 3,90 |
|
In olijfolie gebakken geraspte wortels met Turkse yoghurt |
|
|
|
|
|
|
|
Kozlenmis patlican |
|
€ 5,20 |
|
Gepofte aubergines met seizoen gebonden verse groenten en citroendressing |
|
|
|
|
|
|
|
Peynir ve zeytin bardagi |
|
€ 5,80 |
|
Fetakaas met gemarineerde zwarte en groene olijven |
|
|
|
|
|
|
|
Pastirma |
|
€ 7,70 |
|
Pastirma is gedroogd vlees en is afkomstig uit het plaats Kayseri, wordt geserveerd met suikermeloen
en geitenkaas |
|
|
|
|
|
|
|
Tavuk salatasi |
|
€ 7,20 |
|
Turkse herdersalade met seizoen gebonden verse groente, gerookte kip, pijnboompitten, noten en
citroendressing |
|
|
|
|
|
|
Warme voorgerechten
|
Mercimek corbasi |
|
€ 4,90 |
|
Traditionele Turkse linzensoep |
|
|
|
|
|
|
|
Balik corbasi |
|
€ 5,70 |
|
Zeevruchten soep |
|
|
|
|
|
|
|
Sigara boregi |
|
€ 3,90 |
|
Bladerdeegrollades gevuld met fetakaas en peterselie |
|
|
|
|
|
|
|
Mini kofte |
|
€ 5,30 |
|
Fijn gekruide gehaktballetjes overgoten met huisgemaakte tomatensaus |
|
|
|
|
|
|
|
Karides guvec |
|
€ 7,40 |
|
Garnalen in een aardewerk met champignonsaus en geraspte kaas |
|
|
|
|
|
|
|
Karni yarik |
|
€ 8,70 |
|
Gevulde aubergines met fijn gekruide gehakt en groente. Ottomaans gerecht |
|
|
|
|
|
|
|
Ispanak sote |
|
€ 5,50 |
|
In een aardewerk klaargemaakte spinazie met Turkse yoghurt en huisgemaakte tomatensaus |
|
|
|
|
|
|
|
Biber dolma |
|
€ 6,30 |
|
Gevulde paprika met Tosya-rijst, pijnboompitten en een vleugje knoflook |
|
|
|
|
|
|
|
Yaprak sarma |
|
€ 5,70 |
|
Gevulde druivenbladeren met gekruide rijst |
|
|
|
|
|
|
|
Meze tabagi |
|
|
|
4 soorten warme voorgerechten |
|
€ 13,50 |
|
6 soorten warme voorgerechten |
|
€ 18,50 |
Etli yemekler (Vleesgerechten)
|
Sehzade kebap © |
|
€ 23,30 |
|
In stukjes gesneden ossenhaas met champignons, tomaten, artisjokken, knoflook, olijven en
kappertjes. Wordt geserveerd met rode wijnsaus |
|
|
|
|
|
|
|
Bonfile tava |
|
€ 24,50 |
|
Op speciale wijze gebakken tournedos met vierseizoenen pepersaus |
|
|
|
|
|
|
|
Entrekot alaturka |
|
€ 21,70 |
|
Entrecote met artisjokken, kappertjes en seizoen gebonden verse groenten. Wordt afgeblust met
witte wijn |
|
|
|
|
|
|
|
Ilhan begendi © |
|
€ 19,40 |
|
Lamsvlees op een bedje van gepofte aubergines Turkse yoghurt en een vleugje knoflook |
|
|
|
|
|
|
|
Pirzola tava |
|
€ 19,50 |
|
Lamskotelet op een traditionele wijze bereid. Wordt geserveerd met cacik |
|
|
|
|
|
|
|
Guvec |
|
€ 16,70 |
|
Lamsvlees in een aardewerk (çömlek) samen met aubergines, Turkse peper en knoflook |
|
|
|
|
|
|
|
Karakiz |
|
€ 17,40 |
|
Kipfiletsandwich met daarin op een zeer speciale wijze gedroogde vlees (pastýrma) en kaas met daarnaast een verrassende druivensiroop saus met groenten en fruit |
|
|
|
|
|
|
|
Kinali kebap © |
|
€ 18,20 |
|
Voor de fijnproevers onder ons bereid ons kok vlees en vis in een en dezelfde pan. Een heerlijk stuk entrecote met daarop een cocktail van zeevruchten |
|
|
|
|
|
|
|
Firinda kebap |
|
€ 18,50 |
|
Een verrukkelijk gerecht in een aardewerk met daarin runderbiefstuk, lamskotelet en kipfilet |
|
|
|
|
|
|
|
Yoruk tavasi |
|
|
|
In blokjes gesneden kipfilet met champignons, fijne kruiden, walnoten en koks room |
|
€ 14,80 |
|
|
|
|
Izgara yemekleri (Grill gerechten)
|
Ikender kebap |
|
€ 15,90 |
|
Geroosterd brood met daarop Döner kebab en yoghurtsaus |
|
|
|
|
|
|
|
Kuzu bonfile |
|
€ 23,75 |
|
Lamshaas met honing, raki en walnoten |
|
|
|
|
|
|
|
Sis kebap |
|
€ 15,50 |
|
Twee spiesen kalfs-, lams- of kipvlees. Echte aanrader |
|
|
|
|
|
|
|
Kofte |
|
€ 14,50 |
|
In Turkije kent men velen soorten köfte´s (gekruide gehakt), alle variaties dragen deze naam in verbinding met de plaats van herkomst of de bereidingswijze. Fijn gekruid |
|
|
|
|
|
|
|
Karisik izgara |
|
€ 18,30 |
|
Lamskotelet, kipfilet, köfte en sis kebap |
|
|
|
|
|
|
|
Sultan sis © |
|
€ 21,50 |
|
Spiestrio van zeer mals lams-, kip- en kalfsvlees geserveerd op yufka (filodeeg) met uiensalade |
|
|
|
|
|
|
|
Adana kebap |
|
€ 16,50 |
|
Pittig gekruid gehakt. Zeer populair gerecht afkomstig uit de stad Adana |
|
|
|
|
|
|
|
Urfa Kebap |
|
€ 18,50 |
|
Köfte, aubergines en tomaten aan de spies. Pittig gekruid met kruiden uit de stad Urfa |
|
|
|
|
|
|
|
Beyti © |
|
€ 18,30 |
|
In filodeeg opgerolde kebap met Turkse yoghurtsaus en huisgemaakte tomatensaus. |
|
|
|
|
|
|
|
Beylerbeyi sofrasi |
|
€ 33,80 |
|
Per persoon 4 soorten vlees, voor twee personen |
|
|
Alle grill gerechten worden geserveerd met salade, rijst en huisgemaakte brood
Balik yemekleri (Vis gerechten)
|
Balik sis |
|
€ 21,30 |
|
Spiesen van tonijnfilet, kabeljauw en zalm met fijne Turkse viskruiden |
|
|
|
|
|
|
|
Sef’in yemegi © |
|
€ 22,70 |
|
Inktvis, mosselen, garnalen, zalm, zwaardvis en kabeljauw met roomsaus uit eigen
keukenLievelingsgerecht van de chef kok |
|
|
|
|
|
|
|
Beykoz karidesi |
|
€ 24,10 |
|
Inktvis, mosselen, garnalen, zalm, zwaardvis en kabeljauw met roomsaus uit eigen
keukenLievelingsgerecht van de chef kok |
|
|
|
|
|
|
|
Efes’te balik © |
|
€ 23,20 |
|
Voor de echte visliefhebbers onder ons bereiden wij kabeljauwfilet, tonijn, zalm,
zeewolf en gamba’s in een romige saus met olijven en groenten |
|
|
|
|
|
|
|
Çupra royal |
|
€ 23,50 |
|
Dorade royal van de grill |
|
|
|
|
|
|
|
Levrek izgara |
|
€ 23,30 |
|
Zeebaars met groenten van de grill |
|
|
|
|
|
|
|
Dil baligi |
|
Dagprijs |
|
In boter en olijfolie gebakken zeetongfilet met pijnboompitten |
|
|
|
|
|
|
|
Halikarnas sofrasi |
|
€ 44,90 |
|
Per persoon 5 soorten vis, voor twee personen |
|
|
|
|
|
|
Alle gerechten worden geserveerd met salade, rijst en huisgemaakte vissaus
© Specialiteit van Lâlezar
Tatli çesitleri (Nagerechten)
|
Istanbul tiramisu |
|
€ 6,50 |
|
Tiramisu klaar gemaakt op Istanbul’se wijze en afgewerkt met een laag cacoa |
|
|
|
|
|
|
|
Incir tatlisi |
|
€ 6,40 |
|
Een lekkernij uit zuid-Turkije. Gedroogde vijgen gevuld met heerlijke walnoten met daarnaast ijs. Specialiteit van onze keuken |
|
|
|
|
|
|
|
Mavis |
|
€ 6,90 |
|
Chipolata, bavarois, verse fruit met slagroom |
|
|
|
|
|
|
|
Sen & ben |
|
€ 12,45 |
|
Het betekent letterlijk jij en ik, festijn van baklava, verse fruit en diverse soorten ijs voor twee personen |
|
|
|
|
|
|
|
Birtat dondurmasi |
|
€ 5,50 |
|
Vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom |
|
|
|
|
|
|
|
Baklava |
|
€ 5,20 |
|
Fijne bladerdeeg gevuld met gemalen noten en overgoten met honingsiroop |
|
|
|
|
|
|
|
Karisik dondurma |
|
€ 5,90 |
|
Diverse soort ijs met aardbeiensaus |
|
|
|
|
|
|
|
Lalezar meyve tabagi |
|
€ 11,50 |
|
Lâlezar fruitbord per persoon |
|
|
|
|
|
|
3 gangen keuzemenu € 23,50
Voorgerechten: |
|
|
|
|
|
Günün çorbasi |
|
|
Soep van de dag |
|
|
|
|
|
of |
|
|
|
|
|
Biber dolma |
|
|
Gevulde paprika met Tosya-rijst, pijnboompitten en vleugje knoflook |
|
|
|
|
|
of |
|
|
|
|
|
Mini köfte |
|
|
Fijn gekruide gehaktballetjes, overgoten met huisgemaakte tomatensaus |
|
|
|
|
Hoofdgerechten: |
|
|
|
|
|
Balik sis |
|
|
Spiesen van tonijnfilet, kabeljauw en zalm met fijne Turkse viskruiden |
|
|
|
|
|
of |
|
|
|
|
|
Firinda Kebap |
|
|
Een verukkelijke gerecht in een aardewerk met daarin runderbiefstuk, lamskotelet en kipfilet |
|
|
|
|
|
of |
|
|
|
|
|
Güveç |
|
|
Lamsvlees in een çömlek (aardewerk) samen met dagverse groenten waaronder in blokjes gesneden |
|
|
aubergines, Turkse peper en knoflook |
|
|
|
|
Nagerechten: |
|
|
|
|
|
Istanbul Tiramisu |
|
|
Tiramisu gemaakt op Istanbul'se wijze en afgewerkt met een laag cacoa |
|
|
|
|
|
of |
|
|
|
|
|
Baklava Lalezar |
|
|
Fijne bladerdeeg gevuld met gemalen noten en overgoten met honingsiroop |
|
Vejiteryan yemekleri (Vegetarische gerechten)
|
Imam bayildi |
|
€ 14,70 |
|
Gevulde aubergine met champignons, courgettes, paprika en knoflook |
|
|
|
|
|
|
|
Sebzeli gveç |
|
€ 13,50 |
|
In een aardewerk geserveerd seizoen gebonden verse groenten |
|
|
|
|
|
|
|
Firinda ispanak |
|
€ 12,50 |
|
Spinazie met ui, paprika en ei uit de oven |
|
|
|
|
|
|
|
Ispanakli makarna |
|
€ 12,50 |
|
Pasta met spinazie, tomaten en geitenkaas in roomsaus |
|
|
|
|
|
|
Alle vegetarische gerechten worden geserveerd met salade, rijst en huisgemaakte brood
Prens ve prensesler için (Kindermenu)
|
Mercimek çorbasi |
|
€ 3,25 |
|
Traditionele Turkse linzensoep |
|
|
|
|
|
|
|
Tavuk gogusu |
|
€ 6,50 |
|
Gegrilde kipfilet met frietjes |
|
|
|
|
|
|
|
Mini kofte |
|
€ 6,20 |
|
Fijn gekruide gehaktballetjes met daarnaast Tosya-rijst |
|
|
|
|
|
|
|
|